Tisdag anlände vi till Auckland, Nya Zeeland på eftermiddagen. Vi blev hämtade på flygplatsen av Pete, en av ia:s tidigare kollegor, och åkte sedan ca 1,5 timme till Hamilton där vi ska bo några dagar. Efter en snabb dusch och en kort ”nap” så blev det middag, men sedan isäng igen. Vi är både jetlaggade trötta av flygresan.

Efter 10 timmars sömn så kändes det bättre.

Första dagen så passade ia på att visa några av dom platser där hon bott under sin tid i Hamilton, och vi gjorde även en kort promenad längs floden där jag fick se en del av den gröna växtligheten.


Promenad vid Waikato-floden. En fuktig (regnig) men skön dag (+19 C). Längs med floden finns fina promenadvägar på båda sidor. På bilderna syns en vanlig växt (trädormbunke/tree fern) i Nya Zeeland. Som syns utvecklas bladen precis som på våra mindre ormbunkar, men i jätteformat.


Det hoprullade bladet på en ormbunke kallas ”koru” på Maori-språk och betyder ”ögla”. Korun symboliserar för Maorierna nytt liv, tillväxt, styrka och fred.

Hans-Göran och ia