Vi reste från Dunedin direkt till Wellington, Nya Zeelands huvudstad. Det är en mycket trevlig stad med kontinental atmosfär som gör det lätt att trivas och känna sig som hemma. Vi har naturligtvis sett filmen The Hobbit här i Nya Zeeland. Den har spelats in här precis som Sagan om ringen-filmerna. Specialeffekter och olika figurer har tillverkats vid Weta Cave en studio och designercentrum i jätteformat. I besöksbutiken/museet satt Gollum med sin favoritmat i handen…….


Gatorna i Wellington är – som i många Nya Zeeländska städer – mycket branta. En bergbana/spårvagn byggdes 1902 för persontransport. Den går mellan stationerna Lambton Quay och Botaniska trädgården på toppen av en kulle.


Nationalmuseet Te Papa är jättestort och innehåller många utställningar om Nya Zeeland. Natur och djurliv, historia om de europeiska invandrarna och om den ursprungliga befolkningen Maorierna. Bilden visar ett maoriskt möteshus – marae – som finns på en av utställningarna.


Regeringsbyggnaden kallas populärt för The Beehive (bikupan). Vi gick en guidad visning och lärde oss om parlamentet.


Efter en händelserik helg i Wellington flög vi norrut tillbaka till Hamilton. Berget Mt Taranaki syntes tydligt i det soliga vädret!

ia och Hans-Göran