Så var det äntligen dags för min student Dominic att promoveras till doktor. Hans-Göran och jag deltog hela dagen vilket innebar frukost på restaurang med Dominic och hela hans familj, vi såg processionen när alla studenter gick genom Auckland till ”stadshuset” (Town Hall), vi hade biljetter till promoveringshögtiden som tog ca 2 timmar och till sist följde vi med familjen till ett café i västra delen av stan för en ganska sen och lång lunch. Folkdräkt var för oss det självklara klädvalet.


Dagen efter allt firande hade vi några timmar på oss innan det var dags att mitt på dagen ta bussen tillbaka till Hamilton. Nu var det jag som ”tjatade” på Hans-Göran att vi skulle beta av nästa torn – Aucklands Sky Tower! Det blev ett besök i fint väder med mycket fin utsikt. Här står vi faktiskt på ett glasgolv på ”main observation deck” 186 m över markytan!

ia och Hans-Göran